Посланикът на САЩ Джеймс Уорлик заяви, че страната му уважава решенията на съда и независимостта на България като държава.

Той направи този коментар във връзка с пускането на Алексей Петров под домашен арест. Джеймс Уорлик се срещна с младежката организация на БСП, след което даде брифинг заедно с червения лидер Станишев.

По думите му, все още не е взето решение има ли вина бившият съветник на ДАНС, или не. Когато такова решение бъде взето, ние ще се съобразим с него, каза той, цитиран от "Фокус".
Посланик Уорлик посочи, че се надява решението на съда по този въпрос да бъде справедливо.

„За да бъде успешна демокрацията в България или където и да било, на нас ни трябват млади хора. Те не трябва да се страхуват да казват своите виждания и да искат отчетност от правителството", заяви Уорлик за младите социалисти.

Според председателя на БСП Сергей Станишев, те са подложили американския дипломат на кръстосан огън по най-широк спектър от теми - енергетика, ПРО, законодателство и баланса между организирана престъпност и човешки права.

Много впечатляващ е фактът, че БСП съществува вече 120 години и аз нямам съмнения, че ще просъществува още толкова, заяви в заключение посланик Уорлик.