"Увеличението на доходите не се разходва справедливо, спрямо нуждите на хората. Пенсионерите и младите семейства са най-ощетени". Това заяви пред Нова лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По думите на соцлидера БСП ще продължава да настоява за актуализиране на пенсиите, и то още от бюджета за следващата година.

Нинова поведе пенсионери от Хасково с искане за призчисляване на пенсиите

Нинова поведе пенсионери от Хасково с искане за призчисляване на пенсиите

БСП искат да задължат управляващите с референдум за пенсиите

Припомняме, по-рано днес Нинова поведе пенсионери от Хасково, които са събрали над 30 000 подписа с искане за преизчисляване на пенсиите. Нинова лично подкрепи инициативата на пенсионерите. Тя заяви, че червените са внесли подобно искане между първо и второ четене не бюджета.

Пред Нова Нинова посочи, че трябва парите за възрастните хора да се преизчисляват със средноосигурителния доход за 2013 година.

Това щяло да струва на хазната около 800 млн. лева, които може да дойдат от приходите при повишаване на максималния осигурителен праг - до размера на 10 минимални работни заплати.

Близо 52 млн.лв. разпределят за коледни добавки към пенсиите

Близо 52 млн.лв. разпределят за коледни добавки към пенсиите

Борисов се похвали със сумата общо за трите си кабинета

Червените предлагат и да се въведе данък "дивидент". По думите на Нинова това трябва да се случи, защото "8 000 души у нас изписват 7 млрд. лева, а 2.5 млн. души са с минимални доходи и освен това върху дивидента плащаш 5% данък, а върху дохода от труд - 10 на сто".

БСП също така се обявява против увеличаването на данъка на старите автомобили.

Нинова беше категорична и че социалистите продължават да искат оставката на кабинета и провеждането на предсрочни избори в страната.

"Докато съм председател на БСП, широка коалиция с ГЕРБ няма да има, нито финансова обвързаност", отсече Нинова.

БСП става законово продължение на протестите

БСП става законово продължение на протестите

Корнелия Нинова съветва властта да се вземе в ръце