Столетницата съветва властта да се вземе в ръце.

От няколко дни виждаме протести в няколко града на страната, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова ва брифинг в централата на партията.

По думите на нинова управляващите имат проблеми с хората на улицата. БСП подкрепя справедливите протести на хората, отново изтъкна лидерът на червените, но категорично отрече левицата да стои зад организацията на недоволството.

БСП: И този доклад е предпоследен

БСП: И този доклад е предпоследен

По-важно било не кои глави са затворени, а кои не са

Ще бъдем естественото продължение на исканията на хората на улицата, обеща тя. По думите на Нинова решения има, а мястото е в Народното събрание, начинът е със закони. 
Левите са взели решение тези искания да намерят място в парламента.

Радев призова ГЕРБ да обясняват първо на народа

Радев призова ГЕРБ да обясняват първо на народа

Налага вето над Закона за корпоративното облагане

Социалистите внасят предложение да остане старото положение на данъка за старите автомобили. Искат и да отпаднат таксите за дрехите втора употреба.
Червените пак ще внесат предложение за намаляване на ДДС върху хляба.

От БСП поискаха безплатни детски градини и 5% ДДС на хляб, мляко и сирене

От БСП поискаха безплатни детски градини и 5% ДДС на хляб, мляко и сирене

Жените социалистки искат семейно подоходно облагане

В протестите Нинова вижда желание за смяна на модела. Това са не само социални протести, това са протести на средната класа, подчерта соцводачът.

ГЕРБ да чуят гласа на хората, настоява социалистката.

Тя захапа Цветан Цветанов, който, според нея, объркал световния, европейския и местния ред. Той отново оспорил устоите на конституционния ред. Цветанов действа със замах, иронизира Корнелия Нинова.

Да се вземат в ръце, призова лидерът на левите управляващите.

Иначе депутатите от БСП остават непреклонни и няма да се регистрират в пленарна зала, докато Валери Симеонов не подаде оставка.
Припомняме, ПГ на БСП престана да се регистрира в парламента, след като избухна скандала с думите на вицепремиера за протестиращите родители на деца с увреждания, а БСП поискаха оставката му. Преди това пък ПГ на БСП заяви, че оставя в пленарна зала само 20 депутати, като останалите отиват сред нарона да обсъждат "Визия на България".  

Цветанов упрекна Радев в популизъм и невежество

Цветанов упрекна Радев в популизъм и невежество

Президентът и БСП стоят зад призивите за оставка, каза той

Няма да правим кворум на мнозинството, обясни Нинова в отговор на въпрос на news.bg. Когато управляващите си направят кворум, тогава червените щели да участват активно в дебатите.

Лидерът на БСП - София Калоян Паргов пък видя подбудителите на протестите в управлението. Хората излизат на улицата от бедност, от безперспективност, смята той.
Социалистът е убеден, че алтернатива има. Всеки трети протестира в България, изтъкна Паргов.

Лимитите при обезщетенията остават само частично
Обновена

Лимитите при обезщетенията остават само частично

Менда Стоянова оставя споровете на прокуратурата

Припомняме, в много градове в страната се провеждат протести срещу високите цени на горивата, готвеното увеличение на данъка на автомобилите и задължителната застраховка "Гражданска отговорност".

Протестиращите нерегламентирано блокираха много главни пътища, дори магистрали, което не остана безнаказано - от МВР съставят актове на тези граждани.

Вътрешният министър Младен Маринов апелира протестиращите да не нарушават законите
"Пак призовавам абсолютно всички - протестите да стават съгласно закона, мирно. Да не се влиза в провокация с полицията. Да се изпълняват полицейските разпореждания, а ние сме там да гарантираме това право на всеки един, който протестира законно", каза Маринов.

Протестиращи не могат да блокират магистрали, напомня МВР

Протестиращи не могат да блокират магистрали, напомня МВР

Протестиращите са санкционирани