БСП няма да се регистрира в пленарна зала преди гласуването на Бюджет 2019. Това стана ясно от заявката на лидера на БСП Корнелия Нинова.

На пресконференция ръководството на Левицата представи своя алтернативен бюджет. Бюджетът на правителството е предизборен с цел оцеляването му догодина, подчерта тя.

БСП си мери алтернативата с бюджета на Борисов

БСП си мери алтернативата с бюджета на Борисов

Според Нинова бюджетът кърпел дупки

Предложеният бюджет от правителството има алтернатива, категорична бе Нинова.

Бизнесът вижда в бюджета на ДОО очакване за получаване наготово

Бизнесът вижда в бюджета на ДОО очакване за получаване наготово

БСП не вижда решение на социални проблеми в бюджета на ДОО

Според нея предлаганата макрорамка за догодина на правителството е лош начин за оцеляването му. Увеличават се данъците на най-уязвимите и най-бедните хора. Вдигайки данъците на най-бедните, пари се дават на администрацията, за да се гарантират гласове за изборите, разкритикува лидерът на червените.

Започват дебатите по Бюджет 2019

Започват дебатите по Бюджет 2019

Бюджетът за догодина влиза в комисия

БСП предлага дългосрочни политики, които представляват гарантиран икономически растеж с акцент през регионите и общините и българска икономика и българско производство, по мнението на Нинова.

Депутатите приеха бюджета на НЗОК на първо четене в комисии

Депутатите приеха бюджета на НЗОК на първо четене в комисии

От БСП и ДПС се обявиха против приемането му

Предлагат се мерки за преодоляване на бедността, на неравенствата. Бюджетът на столетницата е демографски бюджет. Те предлагат подобряване на здравния статус, на образованието, икономиката и грижа за младите хора.
Целта на червените е в тяхната алтернатива чрез множество мерки да се преодолее демографската катастрофа.

БСК видя изборен нюанс в Бюджет 2019

БСК видя изборен нюанс в Бюджет 2019

Разходите за лекарства достигат до 30% при средно равнище за страните от ЕС 15-18%

Ако мнозинството си осигури кворум, левите ще участват в дебатите със своята алтернатива.

Алтернативният бюджет на БСП го обвързва с икономическото развитие на страната. Това стана ясно от думите на Румен Гечев. Герберите , по думите му, разглеждали бюджета като счетоводен документ, който трябва да гарантира само добро функциониране на държавата.

В алтернативния ни бюджет се връщаме към идеята от 2013 г. за формирането на инвестиционен фонд в бюджета на България, каза социалистът. Трагедия са инвестициите в България, отсече той.

ГЕРБ от 2009 г. досега са били заложили 48 милиарда лева капиталови разходи. Към момента те са инвестирали 38 милиарда лева. Това за столетницата било икономическо престъпление.