В 7.00 часа тази сутрин започнаха предварителните кандидат-кметски избори на гражданското обединение "За Кърджали", съобщиха от обединението, цитирани от Радио Стара Загора.

Надпреварата е между инж. Никола Пашинов, д-р Атанас Ангелов и Вячеслав Спасов.

Два дни преди тура двама от общо петимата кандидати на сдружението си направиха отвод.

15 са секциите в Кърджали, където жителите могат да гласуват.
Предвидени са още четири мобилни секции, които ще пътуват по график из общината.

Осигурени са по хиляда бюлетини за всяка урна. Ако има недостиг, ще бъдат доставени по още 200.

Изборният ден на обединението ще завърши в 22.00 часа, но има голяма вероятност той да бъде повторен в неделя заради балотаж.

Събралият най-много гласове ще стане единната гражданска кандидатура за кмет на Кърджали, която има за цел да наруши дългогодишната "хегемония" на ДПС в града.

Резултатите ще бъдат обявени в четвъртък.

Сред имената, които ще се състезават на предварителните избори, липсва това на Стефан Чанев, кандидат на ГЕРБ, въпреки че лидерът на партията Бойко Борисов обяви, че ще го "пусне" в тях.

Заявката на Борисов дойде, след като БСП обвини ГЕРБ, че цепи българския вот с отказа си да участва в излъчването на общ кандидат срещу кмета на ДПС Хасан Азис.

След това обаче Чанев бе върнат в надпреварата като самостоятелна кандидатура на ГЕРБ.

През миналата седмица социалистите обявиха, че ще изчакат резултатите от предварителните избори и тогава ще се произнесат как ще се явят на изборите. Местната организация на БСП обаче работи активно за подкрепата на единна кандидатура.