Членовете на СИК не искат броенето на хартия. Тази позиция изрази Васил Пандов от ПП по време на дебатите по Изборния кодекс. Мартин Димитров от ДБ наблегна на идеята за преброителни центрове. Не съм знаел, че ще ни предлагате кодовете за машините, атакува Иван Иванов от БСП.

Мустафа Карадайъ пък отчете:" Да, има грешки при машинното гласуване". Ние не подкрепяме преброителните центрове, защото предлагаме преброителни машини, изтъкна той. Поучихте ли се от грешките си?, попита Искрен Митев лидера на ДПС. Нищо че темата беше за преброителните центрове, дебатът неминуемо отиваше към хартиената бюлетина. Има конкретни факти за грешки в машинното гласуване, подчерта отново Мустафа Карадайъ.

Новите парламентарни партии остават без свои хора в ЦИК

Новите парламентарни партии остават без свои хора в ЦИК

Отпада тъмната стая, ще има видеозаснемане и видеонаблюдение на броенето на бюлетините

Говорим за грешки на софтуера, по думите му. Рамадан Аталай поиска в пленарна зала да се проведе експеримент с машините, които ДПС предлага. На Искрен Митев пожела да е по-кротичък, но сподели, че му се радва. Разговорът между Аталай и Митев продължи в пленарна зала очи в очи. Очаквано идеята за преброителните центрове не мина. Според Милен Матеев от ПП философският камък на хартиената коалиция превръщала хартията в злато. С това злато обаче щели да се пълнят черни каси, според него. За него с предложенията в Изборния кодекс се премахват машините от изборния процес и на практика те се превръщат в принтери.

За ПП няма стабилност на изборните правила. За Георги Свиленски ПП не са си взели поуката. Олеквате пред вашите избиратели, предупреди той. Престанете да се занимавате с БСП, предупреди социалистът. Искрен Митев от ПП му ръкопляска в зала. Свиленски пък го призова да ръкопляска и от трибуната.

ПП няма да предложат кабинет - с Изборния кодекс го хвърлили в боклука

ПП няма да предложат кабинет - с Изборния кодекс го хвърлили в боклука

Като хартиена бюлетина в кошчето