"Демократична България" са готови да реализират мандат във всички форми и при ясни условия. Това коментира съпредседателят на ДБ Христо Иванов в кулоарите на парламента. Готовността затова обаче ще обсъждаме, след като видим какво се случва с първия и втория мандат, поясни той.

"Ще видим по-ясно отношенията между партиите в темите и различията им", добави Иванов. Той уточни, че приоритетните теми на ДБ са три и отстъпки по тях няма да има. "А... амбициите за кресла и т.н. няма да се обсъждат, само посоката, по която да се движи страната", категоричен бе Иванов.

"Демократична България" вижда решение във втория мандат на ПП

"Демократична България" вижда решение във втория мандат на ПП

Настимир Ананиев: Реалния председател на НС става Бойко Борисов

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов смята, че няма да има коалиция в този парламент. След три дни тежки, родилни мъки по избора на председател е ясно какво предстои по съставянето на правителство, обясни той. Костадинов обаче каза, че са готови на компромис за кабинет.

"Тълпата започва да се превръща в шайка, трудно се разбират за разпределението за постове, трудно постигат съгласие по отношение на комисиите, не са разпределени зам.-председателските места какво говорим за власт, това е невъзможна задача, но това е желанието на българските граждани и ние трябва да се съобразим с него", добави той.

Експресно депутатите гласуват правилника на НС

Експресно депутатите гласуват правилника на НС

От ПП поискаха Рашидов по-ясно да обявява гласуванията, за да знаят депутатите за какво натискат копчето

Петър Кулински от "Продължаваме промяната" коментира, че парламентарната група ще бъде конструктивна в разговорите за коалиция, но няма да подкрепи мандат на ГЕРБ.

"Осъзнаваме важността да се състави правителство заради Плана за развитие, бюджета, но ще останем в опозиция", обясни той.

Той призова служебното правителство да понесе отговорност и да внесе бюджет. "ПП ще отиде на разговори с останалите формации за конституционни промени, но не мисля, че стои на дневен ред", каза още Кулински.

Решенията от ПП се вземат от политически органи, ще свикаме Национален съвет и ще обявим какво ще правим, заключи депутатът от групата.

Асен Василев обвини служебният кабинет в безотговорност

Асен Василев обвини служебният кабинет в безотговорност

И в спекулации с вариантите на бюджет, които обаче няма да бъдат внесени

анкета

Колко ще изкара 48-то НС?

Виж резултати

Един месец 28.9%

До Коледа 39.4%

Шест месеца 17.3%

Година 3.4%

Пълен мандат 11.0%