Решение на проблема с ремонта на пътищата се появи, но мненията в парламента по темата не бяха единни.

Според Тошко Йорданов от ИТН то е противоконституционно. Приемам го с весел смях, коментира той в кулоарите на НС. За него това е глупав пиар. Колегите са се оплели, изтъкна той и настоя пред хората да се разпределят средствата за пътищата.

Снимка 570476

Източник: БГНЕС

Борислав Гуцанаов обяви, че БСП ще подкрепи предложението на кабинета. Ние сме в абсурдна ситуация, смята той и обвини ГЕРБ, че те са виновни за създалия се проблем. За съжаление и служебният кабинет не се е справил с тази ситуация, констатира червеният депутат. Трябва да е ясно на каква стойност е извършеният ремонт, по мнението му. Наследството от ГЕРБ особено в пътищата е безумно, смята Гуцанов.

Настимир Ананиев от ПП се обяви за пълен контрол върху публичните средства. С решение от НС трябва да се разходват средствата под контрола на антикорупционната комисия.

Петков дава пари на пътищарите в спешен порядък

Петков дава пари на пътищарите в спешен порядък

Отпускат се 50% от исканите от пътния сектор средства

Христо Иванов от ДБ е категоричен, че проблемът трябва да се реши. Очевидно е изключително сложен проблемът, по мнението му. Трябва да се търсят не много традиционни решения, убеден е той. Трудно ще е, каза Иванов. За темата със Северна Македония той иска да има промяна, да постигнем своето и югозападната ни съседка да стане член на ЕС.

Снимка 570477

Източник: БГНЕС

За лидера на "Възраждане", Костадин Костадинов, темата за ремонта на пътищата е поредният разнобой в коалицията. Подкрепяме българският национален интерес, а той изисква пътищата ни да бъдат ремонтирани, убеден е той. Партията обаче поставя въпроса как досега са се ремонтирали пътищата. Правителството се е превърнало в заложник на своята собствена немощ и политическа импотентност, каза Костадинов.

Припомняме, днес пътищарите се надигнаха на протест. Същевременно по-късно премиерът Кирил Петков на редовно заседание обяви, че държавата ще отпусне 50% от исканите от пътния сектор.