Спор в парламента страхлив ли е премиерът Бойко Борисов и той ли е подслушвал президента Румен Радев.

Темата подхвана социалистът Антон Кутев. По време на парламентарния контрол той излезе на трибуната, за да се оплаче, че парламентарният шеф не е допуснала негов въпрос до Борисов за подсушаването на държавния глава. Социалистът смята, че ръководството на Народното събрание крие премиера, защото той бил страхлив.

Няма в какво да ме упрекват, отговори Цвета Караянчева, подчертавайки, че работи спрямо правилника на парламента. Освен това на председателски съвет било решено, че въпросът не може да бъде допуснат. Министър-председателят има функции на координация по отношение на дейността на ДАНС, по думите й.

Румен Радев пита знаел ли е Борисов за подслушването

Румен Радев пита знаел ли е Борисов за подслушването

Гешев не виждал само престъпността и корупцията в Министерски съвет

После към спора се включи и Георги Свиленски, който извади в защита на съпартиеца си аргумента, че Томислав Дончев отговорил на въпрос за Държавната агенция за пътна безопасност, която била със същия статут като ДАНС, за която отговаря Бойко Борисов.

В кулоарите Томислав Дончев посочи, че премиерът не участва в оперативната дейност на ДАНС. В Мюнхен най-вероятно щял да отговори на въпросите дали в знаел, че се слуша Румен Радев.

Припомняме, миналата седмица и президентът Румен Радев зададе този въпрос по отношение на излезлите СРС-та свързани с него.