Пенсионираният полицай Николай Киров е новият зам.-кмет в район "Източен", съобщи днес кметът на Пловдив Иван Тотев. Киров е предложен за зам.-градоначалник от "Съюз за Пловдив" на Дани Каназирева, пише "Марица".

"Номинацията е интересна", коментира Тотев. Той обясни, че с коалиционните партньори е постигнато споразумение за назначаване на още двама зам.-кметове.

В район "Тракия" отива човекът на местната коалиция "Здравко Димитров - Да решаваме заедно". Това е Александър Колев-бившият кмет на район "Южен" от ВМРО. Преди това той беше съветник от СДС.

От "Кауза Пловдив" на Георги Титюков също изпращат свой заместник в район "Северен", но отказаха да назоват как се казва той. Причината е, че още не е решено точно кой да заеме поста.

За другите три района все още се водят преговори, като най-много мераци има за район "Централен". В момента там има две свободни зам.-кметски места, тъй като наскоро е освободен един от столовете - на Борислав Стаматов от ГЕРБ. В "Централен" заместниците са само от ГЕРБ - Тошо Пашов и Деница Чингарова.

"Продължаваме преговорите, отворени сме за номинации и назначения, но не на всяка цена", каза Тотев. От ГЕРБ били предложили зам.-кметски пост дори на БСП в район "Западен", но социалистите отказали.

Коалиционните партньори имат шанс да получат ръководни длъжности в "Старинен Пловдив" и МБАЛ " Свети Мина". Болницата е приключила годината с огромни загуби- близо 1,2 млн. лв. "Сегашният управител ще бъде освободен , но ще си остане вероятно заместник", каза кметът . Не е изключено двете общински болници- МБАЛ "Свети Мина" и МБАЛ "Свети Пантелеймон" да бъдат обединени.