Вътрешния министър Валентин Радев не вижда причина да подава оставка. Той е готов да чуе мотивите на БСП, които поискаха да освободи поста си заради оградата на границата с Турция. Това заяви министър Радев, цитиран от БТА, след като в Благоевград награди директора на пожарната Георги Пармаков.

Вътрешният министър обясни, че евентуалното увеличение на заплатите в МВР няма да бъде за всички по равно. "Не само полицаите имат нужда от повече средства. Това е едната посока, в която работи министерството, включително и министърът им", заяви Валентин Радев, цитиран от БНР.

БСП кани Борисов на кино и иска оставките на МВР шефа и Симеонов

БСП кани Борисов на кино и иска оставките на МВР шефа и Симеонов

Гранична полиция ограничила достъпа на депутата Елена Йончева до оградата

В Благоевград Радев изтъкна, че благодарение на съвместните усилия, координирани от началника на пожарната в Благоевград комисар Георги Пармаков, бе потушен един от най-големите пожари за последните години, без да бъдат допуснати жертви". Почетното отличие "За доблест и заслуги" е за неимоверния труд при защита на гражданите, който често остава невидим, допълни Радев, цитиран от пресцентъра на МВР.

Пожарът край Кресна отново се разгоря
Обновена

Пожарът край Кресна отново се разгоря

Възстановено е движението на влаковете...

Началникът на Националната пожарна главен комисар Николай Николов благодари на колегите си с думите: "Работихте пет денонощия под непрекъснат натиск и не допуснахте нито един гражданин да пострада или да загуби живота си. В резултат на съвместните усилия пожарът бе прекъснат и не засегна съседни населени места и Национален парк "Пирин".

Той увери, че на предстоящия Съвет за намаляване на риска от бедствия ще бъде предложен механизъм за по-бързото въвеждане на летателна техника за гасене на горски пожари.

Пожарът в Кресна е изпепелил 10 къщи

Пожарът в Кресна е изпепелил 10 къщи

Около 15 млн. лв. са нужни за възстановяването на района.

На церемонията областният управител на Благоевград Бисер Михайлов заяви, че е чест да знае, че е сред хора, на които винаги може да разчита в такива тежки моменти. Той и кметът на Симитли Апостол Апостолов благодариха на полицаите, които опазили живота и имуществото на жителите на селата Мечкул, Ощава, Стара Кресна и Влахи.

Комисар Пармаков изтъкна, че трудът им е работа в екип, сам човек не би се справил в такава ситуация.