Зам.-председателят на парламента Валери Симеонов отвърна на думите на шефа на пресцентъра на Службата за външно разузнаване (СВР) Сергей Иванов. Изявлението на Иванов е доста критично към българския политик. Той го обвинява, че разпространява невярна информация, съобщи bTV, позовавайки се на БГНЕС.

Симеонов определи като дребен детайл от хибридна война думите на говорителя на руското разузнаване Сергей Иванов

Руското разузнаване се занимава с международни проблеми, а не с Божков

Руското разузнаване се занимава с международни проблеми, а не с Божков

Русия вижда болно въображение в Симеонов, умножено по ниска компетентност

Повод за изявлението на Симеонов бе съобщението по-рано днес от Москва, че не са искали освобождаването на българския Васил Божков, който се намира в ОАЕ.

"Да поразлисти сайтовете, да види телевизиите и тогава ще разбере откъде Валери Симеонов знае за разговорите между директора на СВР Сергей Наришкин и шейха на Дубай, че са били свързани с освобождаването на Васил Божков", каза Симеонов и уточни, че информацията е била излъчена в ефира на държавната ни телевизия, български и арабски сайтове.

Председателят на НФСБ и зам.-председател на парламента Валери Симеонов заяви, че има информация, че директорът на Руското разузнаване Сергей Наришкин се е срещал в средата на февруари с шейха на Дубай и е молил да се освободи Божков, срещу когото вече има 11 обвинения.

Припомняме, изявлението на Москва за информацията, че Наришкин бил говорил за освобождаването на Божков от ОАЕ беше определено като слух.

"Информационната стръв" бе лансирана не от кой да е, а от самия заместник-председател на Българското Народно събрание Валери Симеонов. Само болното въображение на заместник-председателя на Народното събрание Симеонов, умножено по ниското ниво на неговата компетентност, може да включи въпрос за български предприемач в дневния ред на тази уважавани хора. Да влошаването е извън сезона", каза говорителят на руското разузнаване Иванов.