"Не мисля, че ще има кои знае колко сериозни промени, но все пак такива няма да липсват. Дали те ще минат през предсрочни парламентарни избори - суверенът ще реши". Това каза в студиото на Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Участието на партията му във властта е символично, по думите му, като обясни, че те нямат министерства, постове, а вицепремиерът Мариана Николова е експерт, тъй като тя не е партиен член.

Председателят на НФСБ остро разкритикува начина, по който напоследък се води политика у нас. "Много падна нивото в парламента, и то основно заради Корнелия Нинова, която постоянно търси да направи скандал", заяви Симеонов.

Той подчерта, че "българският народ трябва да разбере, че политиката не е мръсна, кална дейност, а ние (избраните от народа, бел.ред.) я правим такава".

Закони има и те трябва да се спазват, отсече Валери Симеонов и подчерта, че в последно време е настъпила практиката при всеки инцидент, произшествие, събитие да излизат и граждани, и политици и обясняват, че са нужни законови промени. Това не е вярно, според Валери Симеонов, тъй като закони има, но те просто не се спазват. Такъв се случва и със закона за шума, който лично той е наблюдавал как не се спазва в Созопол това лято, а в управлението на МВР само вдигали рамене и не правили нищо. Предстои среща на Валери Симеонов с главния прокурор Сотир Цацаров по темата. 

Той обяви, че партията му има амбиции да спечели кметските места в Пловдив и Добрич, да "направи пробиви" в Бургас и Варна и да постигне добри резултати в София. "Имаме си традиционен електорат, които ни вярва", каза Симеонов и посочи, че те си имат собствени цели, правейки знак с ръце, които правят затворен кръг.

Той подчерта, че средства за кампаниите на кандидатите, подкрепени от НФСБ, се дават от местни спонсори, както и от касата на формацията. Симеонов обаче не посочи точна сума.

Той не каза и кой кандидат НФСБ ще подкрепи при евентуален балотаж между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова в София.