Вицепремиерът Валери Симеонов e бесен.

"Пак ни извъртяха! Депутати от ГЕРБ и ДПС промениха току-що приетия Закон за концесиите по най-подлия начин - чрез преходни и заключителни разпоредби на Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност", пише той в профила си във Фейсбук.

Цветанов иска от Симеонов по-малко емоции и да не пречи на летния сезон

Цветанов иска от Симеонов по-малко емоции и да не пречи на летния сезон

"Малкото италианско семейство" върши добра работа според Цветанов

"Концесиите на плажовете ще се определят от Министъра на туризма, а не по общия ред, определен от Закона за концесиите. Това означава, че ще продължи по най-непрозрачен начин раздаването за по 20 години (а може и повече) на приближени фирми и групировки. Явно при това ръководство на Министерството, България няма да има съвременен и прозрачно-регламентиран туризъм. Това е поредният саботаж на опитите за въвеждане на нормално управление и реална конкуренция", обяснява недоволството си Валери Симеонов.

"Благодаря на колегите от Обединени патриоти, които се противопоставиха на предложението в пленарна зала. За съжаление, такива са правилата на демокрацията - ДПС+ГЕРБ - 100 "за" срещу 43 "против", изтъква вицепремиерът и допълва:

"И така, равносметката е:

Слънчев бряг север - Маджо

Слънчев бряг юг - ВИС

Несебър юг - ВИС

Поморие централен - братя Маргини

Бургас север - братя Маргини

Созопол Харманите - ВИС

Созопол централен - подготвен за братя Маргини

и т.н., и т.н.

Сараите на Доган - плаж Отманли - ДПС

На печелившите - Весела Коледа и честити нови 20 години концесии!"