Днешното законодателство е обсъдено с коалиционните партньори и не разделя управляващите. Тази позиция изрази заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов за статуса на вицепремиера Валери Симеонов.

Според Цветанов не трябва да се създават проблеми пред предстоящия летен сезон. Целта на промените била именно да не се създава проблем пред лято 2018. Освен това според промените се цели намаляване на административната тежест. Със закона се изчиствали законови пропуски.

От ДПС очакват Патриотите сами да се съборят

От ДПС очакват Патриотите сами да се съборят

Важно е да няма пробойни в държавата

Цветанов настоява за по-малко емоции, за да няма проблеми. Кратък бил срокът, за да се случат исканите от Симеонов промени. Промените касаели 15-20 концесии от общо над 400.

"Хубаво е, че има различни мнения", отчете Цветанов и допълни: "Уважавам Валери Симеонов".

Герберите работели много добре с патриотите. Последно Цветанов се чул със Симеонов снощи. "Ще се справим с всяко едно предизвикателство", категоричен бе председателят на ПГ на ГЕРБ. Различното мнение не означавало, че коалицията е нестабилна.

Вторият лифт на Банско няма да разклати коалицията, категоричен Нено Димов

Вторият лифт на Банско няма да разклати коалицията, категоричен Нено Димов

Планът и концесионият договор за втория лифт в Банско влизат за обсъждане догодина

Припомняме, съмненията за напрежение в управляващата коалиция възникнаха още миналата седмица, след остро изказване на вицепремиера Валери Симеонов, че премиерът Бойко Борисов умишлено саботира усилията му за изграждането на втори лифт в Банско. Гневът на Симеонов беше предизвикан от решението да бъде изтеглена точката за втория лифт на Банско от дневния ред на правителственото заседание преди около седмица.

Припомняме и че председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов потвърди, че съществува известно напрежение в коалицията. По думите му във всяка една коалиция има едно определено напрежение. След разговор със Симеонов обаче Цветанов увери, че правителството е стабилно, мнозинството също е стабилно и сплотено. Той даже се пошегува, че някои колеги от други парламентарни групи определят коалицията като "малко италианско семейство".

Симеонов отсече - лифтът не е казарма „строй се, преброй се”

Симеонов отсече - лифтът не е казарма „строй се, преброй се”

Всички страни искат бързо решаване на проблема с втория лифт в Банско