Патриотите са готови да приемат мандат за съставяне на правителство от президента Росен Плевнелиев. Това обяви в кулоарите на парламента съпредседателят на ПФ Валери Симеонов.

Ние сме длъжни, отчете той. Разбирането му е, че избирателите на Обединените патриоти не са ги изпратили да участват в политическа рулетка, а да поемат отговорност за държавата. Симеонов е готов да направи и невъзможното да не се допуска криза в държавата.

Депутатите от ГЕРБ не искат Народното събрание да абдикира

Депутатите от ГЕРБ не искат Народното събрание да абдикира

Според Димитър Главчев има важни законодателни инициативи

Разговори патриотите ще водят с всички без ДПС и ДОСТ. Ще говорят дори с ГЕРБ и БСП.

Решението на ПФ да приемат мандат е мотивирано само от чувство за дълг. Иначе те нямали страх от избори, обясни Валери Симеонов. По думите му избори няма да са добри за България.

Кой ще е премиер обаче, Валери Симеонов не каза, като стана ясно, че самият той не иска да е премиер. Министър-председателят трябва да е патриот, категоричен бе обаче Симеонов.

Ако президентът Плевнелиев даде мандат на Реформаторския блок, патриотите ще ги подкрепят, стана ясно от думите на Валери Симеонов.

РБ подкрепя кабинет само с ясни ангажименти

РБ подкрепя кабинет само с ясни ангажименти

Делчев обясни, че преосмислят новата ситуация след вчерашния съвет

Иначе ПФ са готови за кабинет с ясна програма. В нея основна цел ще е увеличаване на минималната пенсия на 300 лева.

Според депутата заради личностни грешки страната е пред избори, не заради нестабилност на парламента. Не трябвало да се обвързва резултатът от вота за президент с оценка за работата на кабинета.

По думите на Валери Симеонов Народното събрание е работещо, като парламентарното мнозинство е между 130-140 депутати.

Добри министри няма под път и над път, каза Симеонов и обясни, че именно затова ПФ ще търсят кадри на ГЕРБ и БСП. За финансов министър Симеонов харесва Владислав Горанов.

Лидерът на НФСБ посочи и че няма нищо против министрите да са от депутатското съсловие, но предпочита да са успели в бизнеса.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов бе лаконичен и не пожела да коментира ситуацията. По думите му важно е да има национално съгласие.