Българи в Танзания информират, че сайтът на МВнР преди е предоставял грешна информация за пътуването до там, а сега вече липсва каквато и да е информация за пътуване до Източноафриканската държава, научи news.bg от свои източници.

Към 13 декември на сайта на българското външно министерство за пътуване до Танзания е имало невярната информация, че виза за Танзания за българи се издава от посолството на Танзания в Берлин. Наши сънародници информират, че визи за там се издават на място на летището, цената на туристическата виза за 3 месеца е 50 $.

Невярна информация от българското дипломатическо ведомство е и че се изиска "задължителна" ваксинация за жълта треска. Българи, които са там твърдят, че не се изисква ваксинация за жълта треска.

На сайта на МВнР сега има снимка на PCR тест, но властите в Танзания не изискват PCR тест при влизане в страната, категорични са сънародниците ни.

В Европа се разпространява петиция с призив за твърд локдаун

В Европа се разпространява петиция с призив за твърд локдаун

Сред десетте най-засегнати страни преобладават държави от Европа...

Към момента на страницата на МВнР има следната информация:

"Препоръчваме на българските граждани да се въздържат от пътуване!

Обединена република Танзания

Пътниците и екипажите на самолетите се подлагат на медицински скрининг при пристигане. Пристигащите трябва да разполагат с PCR тест за COVID-19, който да е направен до 72 часа преди влизането в Танзания. Освен това, на здравните власти трябва да бъде представен попълнен формуляр за наблюдение на пътниците.

Република България няма функциониращо посолство в Дар-ес-Салам. Българските граждани, пребиваващи краткосрочно или дългосрочно в Танзания, могат да се обръщат по консулски въпроси към посолството на Република България в Адис Абеба, Етиопия.".

Сънародниците ни, които са там, негодуват, че на страницата на ведомството ни липсва информация, че визовият режим на Танзания към България е "виза при пристигане на място" (visa on arrival). Туристическа виза се издава без проблем на място за 3 месеца, а след изтичане на този срок може лесно да бъде удължена на място. Мнозина предпочетоха тази дестинация заради липсата на локдаун там