Във връзка със продължаващите протести в грузинската столица Тбилиси, Министерството на външните работи на Република България препоръчва на българските граждани, които посещават Грузия, да избягват големи събирания и демонстрации, се казва в предупреждение на Ситуационния център на Министерство на външните работи.

Българските граждани следва да се информират чрез местните медии за развитието на ситуацията и да следват инструкциите на местните власти. Също така, на българските граждани се препоръчва да избягват райони с голямо полицейско присъствие, което може да е индикатор за предстоящи големи събирания, и да бъдат внимателни, ако са в близост до демонстрации.

При необходимост от съдействие, българските граждани в Грузия могат да се обърнат към българското дипломатическо представителство в Тбилиси на следните телефонни номера: +995 32 272 22 63; +995 577 58 51 52, +995 32 272 22 65, както и на дежурен телефон за спешни случаи извън работно време: +995 577 23 30 30. Сигнали могат да се подават и на следните имейл адреси към Посолството: Embassy.Tbilisi@mfa.bg, Consular.Tbilisi@mfa.bg.

Също така, сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център" на Министерството на външните работи: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg.

Българските граждани, които временно или постоянно пребивават в чужбина, се приканват да се регистрират в рубриката "Пътувам за..." на уебсайта на Министерството на външните работи на Република България: https://mfa.bg/bg/embassyinfo.

Законът за чуждестранните агенти мина и на второ четене в Грузия
Обновена

Законът за чуждестранните агенти мина и на второ четене в Грузия

На фона на продължаващите протести в страната