Ваня Караганева запазва поста изпълнителен директор на Държавната консолидационна компания (ДКК). Оказа се, че Търговският регистър е отказал да впише освобождаването ѝ заради неправомерно проведено събрание, предаде BTV.

Преди дни Караганева бе освободена от позицията заради "редица противозаконни и безотговорни бездействия, които нанасят сериозни финансови щети на ДКК".

По-рано днес пък министърът на икономиката Даниела Везиева поиска оставките на трима от Съвета на директорите на ДКК.

Везиева поиска три оставки и пълен одит в ДКК

Везиева поиска три оставки и пълен одит в ДКК

Най-много обидило Везиева е жестокият удар върху военнопромишления комплекс

Везиева заяви, че изнесени от ДКК данни са неверни - и за сключен договор с адвокатска кантора, и за споразумение за 50 милиона лева за уреждане на дълг с "Дунарит", и за договор на ВМЗ.

"Това споразумение все още не е подписано нито от ДКК, нито от "Дунарит". Процедурата е след като бъде подписано от тях, да има решение на Съвета на директорите и тогава принципалът - Министерство на икономиката да даде съгласие", обясни тя.

Сега, след като са поискани оставките на тримата от Съвета на директорите, има от 3 до 5 дни срок те да бъдат вписани в търговския регистър.

"Иска ми се към техния призив за това, че ще уведомят Европейската прокуратура за това, което е извършила изпълнителната директорка, да ги помоля да включат и темите, които ние видяхме - темите за язовирите, темите за правителствения комплекс, темите за това как са сключвани договори с търговски дружества, които да предоставят адвокатски услуги", каза още Везиева.

Междувременно Софийската градска прокуратура се самосезира днес по случая и разпореди на антикорупционната комисия да направи проверка. Тя обаче сама започна такава преди 2 дни.

ДКК отстрани директор за злоупотреби

ДКК отстрани директор за злоупотреби

За краткото си управление, Караганева натрупала цял списък с нарушения