Действията на тримата членове на Съвет на директорите от ДКК уронват както престижа на Министерство на икономиката, така и дават ясен сигнал, че този състав на съвета на ДКК не иска да бъде променен моделът на дружеството.

Това заяви служебният министър на икономиката Даниела Везиева на брифинг след трусовете в ДКК, отстраняването на Ваня Караганева и последвалите взаимни обвинения между старите и новите членове на ръководството.

Даниела Везиева иска оставките на тримата членове на съвета на директорите на ДКК още днес - Рая Каназирева, Радостин Вазов и Диляна Софиянска. "Решението ми е закъсняло, но аз считах, че тези хора имаха желанието да променят един стар модел на скрити непрозрачни процедури", подчерта министърът.

Везиева вижда опит точно да се спуснат старите завеси в ДКК

Везиева вижда опит точно да се спуснат старите завеси в ДКК

Уволнението на изпълнителния директор не било по законоустановения ред

Тя е изненадана и от тяхното медийно говорене - за какво е било всичко това обаче, щяло да стане ясно по-късно. Начинът, по който го направили, по-скоро ѝ подсказва, че старият модел иска да се върне на власт.

Везиева не се притеснява от проверките. Припомняме, че такава проверка започна КПКОНПИ, тази сутрин прокуратурата също обяви, че се е самосезирала.

Ако искаме държавата ни е да е еднаква с останалите държави от Европейския съвет, всеки един от нас трябва да носи своята лична отговорност за поведението си, подчерта Везиева.

ГЕРБ искат да се дръпнат завесите в ДКК

ГЕРБ искат да се дръпнат завесите в ДКК

Лъчезар Борисов не е съгласен, че ДКК е излишно дружество, защото играе ролята на буфер

Това, което най-много обидило Везиева е жестокият удар върху военнопромишления комплекс и по-конкретно върху ВМЗ - Сопот. Тези действия не са в полза на никого, посочи тя.

Витаят много съмнения в ДКК, но с новите попълнения в съвета на директорите на ДКК, ще изискам пълна проверка от всички институции, които имат правомощия. Тя ще иска пълен одит на дружеството.

Ваня Караганева отхвърля обвиненията

Ваня Караганева отхвърля обвиненията

Заседанието на съвета на директорите било проведено незаконно