Община Варна е с рекорден за историята си бюджет. Бюджетът на общината възлиза на 348 млн. лв. На днешното, 22-ро поред, заседание Общинският съвет гласува актуализацията на бюджета за 2017г.

След актуализацията одобрената в началото на годината макрорамка от 270,7 млн. лв. беше завишена със 78 млн. лева. Повишението идва основно от получените от правителството 85 млн. лева за изграждане на бул. "Левски" и пробива на бул. "Сливница".

Капиталовата програма с бюджетни средства за тази година също е изключително високо. След корекциите в макрорамката тя възлиза на 111 млн. лева, а първоначално е било заложено близо 29 млн. лева.

Планът на общинари е реализацията на инфраструктурни проекти да бъде основната част от разходите по програмата.

Единодушно общинските съветници взеха решението Варна да помогне на пострадалите от наводнението в Бургаско в края на октомври. Гласуваната сума от местния бюджет, която Варна ще отпусне е 90 000 лева. Общинари решиха да отпуснат пари и за закупуване на топли дрехи за деца от социални домове във Варна. Зимни якета ще получат 38 деца от Дом "Княгиня Надежда" и ЦНСП "Другарче" и "Изгрев".

Морската ни столица ще се включи като партньор в европроект за въвеждане на товарни велосипеди. Варна ще е единственият български участник в проекта. Градът ще приеме новаторските решения на европейски градове пионери в колоезденето, като Копенхаген, Осло, Виена, Берлин и други.

Освен това, местният парламент гласува отпускането на 40 500 лева на 15 двойки от Варна с репродуктивни проблеми. Така броят на подпомогнати по общинската инвитро програма семейства във Варна е 64 от началото на годината.