"Няма да се учудя кметът на София Васил Терзиев сам да си тръгне." Това заяви бившият премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналистите в Партийния дом. Коментарът на Борисов идва след сутрешното интервю на кмета на София пред БТВ, който заяви, че има шесто чувство затова, че наесен може да има избори и за кмет на София.

По думите му в София освен хаос няма нищo друго, няма нито една търгувана поръчка и няма нищо за догодина да се случи. "Той (Терзиев, бел.ред.), като вижда как не владее изобщо материята, а това, което направиха с "Патриарха" предизвиква нов хаос", бяха точните думи на Борисов.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че кметовете на ПП-ДБ, освен че провалят градовете си, не спазват и закона.

Припомянем, че на 21 юни Софийската общинска избирателна комисия (ОИК) прекрати предсрочно пълномощията на кмета на район "Илинден" Емил Бранчевски. Причината са доказателства, че Бранчевски има участие като директор и собственик в регистрирано на 15 февруари 2024г. (вписано на 18 февруари 2024г.) търговско дружество Clinic For Medical Services Branchevski - Kolev LTD ("Клиника за медицински услуги - Бранчевски - Колев" ООД) на територията на Великобритания.

На 25 юни Административен съд - София град потвърди решението на ОИК за предсрочно прекратяване на пълномощията на Бранчевски. 

Васил Терзиев спира 21 обществени поръчки

Васил Терзиев спира 21 обществени поръчки

По повод резултатите от проверката за законосъобразност на 24 обществени поръчки на стойност 204 млн. лв.