Кметът на София Васил Терзиев не изключва на есен да ходим на избори за нов кмет. Прогнозата си направи лично той в студиото на БТВ в рамките на коментар за лавината от отстранени кметове на "Продължаваме промяната - Демократична България".

Според Терзиев това е организирана атака спрямо всички, които искат да променят нещо не само в града, но и в държавата. Той открои като най-абсурден случай с кмета на "Илинден", който бе отстранен с решение на ОИК заради създадена фирма фантом три месеца след встъпването му в длъжност.

Лично за себе си Терзиев увери, че е предприел всички действия по излизане от търговска дейност и участие в дружества, както се прави по закон. Той очаква другата седмица обаче решението на съда по обжалването на изборните резултати от страна на опонента му на изборите Ваня Григорова. "Ще видим какво ще напише съдията", каза Терзиев.

На въпрос обаче съмнява ли се в обективността на българския съд, Васил Терзиев отговори не без доза ирония: "В безпристрастния български съд - никога."

Основна тема на участието на Васил Терзиев бе решението на съда и разпореждането на СДВР за организацията на движение по бул. "Патриарх Евтимий" - гореща точка на противопоставяне между новото и старото ръководство на Столична община.

По повод разпореждането на СДВР и настояването на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов от общината да спазят съдебното решение за работата по "Витоша" и "Патриарх Евтимий" и да се сложат метални строителни огради, както около строеж, Васил Терзиев бе категоричен, че огради няма да сложи, тъй като това би затруднило още повече софиянци, а и огради не би трябвало да се сложат само на Патриарха, а на общо четири столични булеварда.

Замерянето с документи за колите по Патриарха продължава

Замерянето с документи за колите по Патриарха продължава

Прошко Прошко към Васи Терзиев: "Вие сте подведен."

Освен това от Столична община смятат да искат тълкуване на решението на съда, тъй като не става ясно точно какво трябва да се върне. Последният законен План на София е отпреди много години и много ремонти и организации на движение не са законни по тази логика. "Ситуацията е безумна. От един малък проблем стана голям." Според него проблемът се политизира и заради това страда целия град.

Защо липсва генерален план за движението в София, Васил Терзиев отпрати въпроса към предишните управляващи. Настоящото ръководство е започнало работа по него едва от 7 месеца и няма забавяне със сроковете.

Ако министър Калин Стоянов вчера посещаваше строителен обект, защо тогава не си сложи каска, както се прави по закон, попита Васил Терзиев.

Иначе СО се е съобразила с решението на съда и не е поставено нито едно ново колче и няма нито метър нова боя. Ако Общината бъде осъдена и й бъде наложена глоба, лично Васил Терзиев ще плати глобата, като толкова се настоява за отговорност.

ГЕРБ иска оставката на Васил Терзиев

ГЕРБ иска оставката на Васил Терзиев

Заради реорганизацията на движението на "Патриарха" и решението на ВАС