Вече три месеца ГЕРБ не могат да се примирят, че са трети на местните избори. Това заяви столичният кмет Васил Терзиев пред Нова телевизия.

По думите му се удря спирачка на всичко, което ПП-ДБ-СС прави и даде пример с разпределението на комисиите в СОС.

"Това, което няма да чуете от мен, е да се оправдавам и да казвам колко е трудно. Това са даденостите. Работим с инструментите, които имаме. И преди съм казвал, че кметът не е генерал без армия и не е безгласна буква", посочи Терзиев.

Кметът обаче има трибуна. Когато една идея е добра и е обоснована, ще се наложи другата страна да обяснява защо я бламира, коментира Терзиев. Според него прозрачността лекува най-добре всички недъзи. Някои идеи ще се реализират по-трудно, но Терзиев вярва, че крайният резултат ще е положителен. И увери- ще има по-голяма прозрачност в това, което прави общината.

Според Терзиев едно от нещата, които са важни и върху които партията му няма да има контрол при текущото разпределение на комисиите в СОС, е какво ще се случи с общинските дружества.

"Това, което можем да направим, е да даваме гласност и да показваме проблемите. Разпределението на това кой за какво отговаря налага СОС да задвижи реформата в тези дружества. Тоест, ако искаме пълна ревизия, това не може да стане без желание от страна на градския парламент. Това ще бъде тест за това къде са клубовете по интереси в СОС", подчерта той.

А иначе нови избори за кмет и общински съветници не би трябвало да има според Терзиев. Все пак ще изчака решението на съда. Според него се вижда ясно, че ако има някой ощетен, то това е той.

Георги Георгиев очаква нови избори за кмет в София

Георги Георгиев очаква нови избори за кмет в София

Екипът на Терзиев се разпада