Във високомерието на Слави Трифонов има политически сексапил, но не съм сигурен в дългосрочен план дали води до успех. Това заяви пред БНР анализаторът Георги Харизанов от Института за дясна политика.

Той изрази съмнение, че това поведение е очарователно за останалите партии на протеста и "за подозираната в евентуална подкрепа БСП, която трябва да обясни защо подкрепя това правителство от американски възпитаници, без да иска нищо".

Трифонов казва, че не иска коалиции - предлагам правителство и го подкрепяйте, ако щете, анализира Харизанов.

По негови думи проектокабинетът на ИТН прилича на "нещо, чиято цел не е да мине през пленарна зала и не е да управлява".

Бойко Борисов: Кабинетът на Трифонов е прах в очите на хората

Бойко Борисов: Кабинетът на Трифонов е прах в очите на хората

ГЕРБ виждат дългата ръка на ДПС в проектоправителството на ИТН, готови са за опозиция

Той заяви, че одобрява десните приоритети, предложени от Трифонов, а именно приватизацията на ББР, концесиониране на инфраструктурни проекти и развитието им от частни инвеститори с частен капитал.

Харизанов оцени високо и номинациите на ИТН за премиер - Николай Василев, и за министър на икономиката - Любомир Дацов.

"Има огромен брой непознати за българското общество хора, да - с внушителни сивита, дипломи, специализации и чужди езици, но не съм сигурен, че са с внушителни познания за българската действителност, с внушителни контакти в България и с внушително уважение в професионалните сфери тук, което е важно", отбеляза той по отношение на останалите предложени министри.

Според него цялата история приличала на "тролене на политическата система от ИТН" и допусна "да продължат да я тролят с още едни избори".

Слави Трифонов: ИТН без коалиция, предлага свой кабинет
Обновена

Слави Трифонов: ИТН без коалиция, предлага свой кабинет

Издигат Николай Василев за премиер, Любомир Дацов за икономически министър

Относно резултатите от вота той отбеляза, че не се е случил срив в подкрепата за ГЕРБ, но отливът по негови думи е факт.

Не виждам някой, който да е големият печеливш от този отлив, посочи той и допълни, че ГЕРБ все още е силен лидерски проект, а не системна политическа партия.

По негови думи личностите в листите на "Демократична България" са причина за покачването на изборния им резултат.