Възможно обединение на БСП и ДПС след изборите. Това прогнозира пред БНР политическият анализатор Осман Октай.

Той изложи следната ипотеза:"БСП печели с 1 пункт парламентарните избори и са първа сила в новия парламент. Излиза Корнелия Нинова, след като получи мандата за съставяне на правителство от президента Радев, и казва, че е готова на саможертва, защото от тази тежка криза може да се излезе с нашата отговорност, като съставим програмно управление с 10-ина точки. Канят Слави Трифонов и той отказва, като го смилат колко е безотговорен. Канят "Демократична България", която ще влезе в следващото народно събрание, те също отказват. И казва, че няма избор, трябва да покани и ДПС. Движението за права и свободи отива с готовност, но казва, че няма да участва, а ще подкрепи спасяването на България".

Нинова: Рано е за коалиции, другите партии да представят програмите си

Нинова: Рано е за коалиции, другите партии да представят програмите си

БСП била единствената партия с готова програма

Октай изрази очакване, че тогава ще бъдат ударени Бойко Борисов и Делян Пеевски, а Иван Гешев щял да изчисти образа на ДПС и Ахмед Доган. Говорители на ДПС щели да започнат според него да говорят как Доган не е знаел какво са вършили Пеевски и Борисов зад гърба му.

Той заяви, че хора като Пеевски, Доган и Борисов са политически и финансови посредници на задкулисието, наречено "дълбоката държава".

По негови думи решението кога кой да бъде ударен, го вземат хората, градили този модел още от Кръглата маса. Октай напомни, че въпреки че те са остарели, имат наследници и никога не изпускат властта.