Не сме готови България да влезе в Еврозоната и страната ни не е готова да бъде пълноправен член там. С такава позиция излязоха от "Възраждане" на трибунка в Народното събрание, след като получили едната част от анализа на БНБ във връзка с приемането на еврото у нас. Министерството на финансите не им предоставило своята част.

Пеканов очаквал спор за еврото с "Възраждане", а не с БСП

Пеканов очаквал спор за еврото с "Възраждане", а не с БСП

Социалистите познават всички анализи

Деян Николов изброи още негативи, които ще последват за страната, ако България влезе в Клуба на богатите, според предоставения им анализ: българската икономика не е готова за Еврозоната, решенията няма да бъдат оптимални за България, ще загубим възможността за противодействие на негативно влияние от налаганата от ЕЦБ парична политика.

В БНБ няма необърнат камък за Еврозоната, въпросът е политически

В БНБ няма необърнат камък за Еврозоната, въпросът е политически

Със служебен кабинет няма да стане

БНБ може да бъде задължена да бъде компенсира загубите на други централни банки, лихвите по кредитите на търговските банки почти няма да се променят, Еврозоната ще увеличи инфлацията в България, Еврозоната няма да има положителен ефект върху икономиката ни и решенията в Еврозоната ще се взимат на три скорости, като нашият глас ще тежи по-малко, отколкото френския и немския.

От формацията предупредиха, че влизането в Еврозоната ще е катастрофално за България. От "Възраждане" запитаха още дали еврото е стабилна валута.

Нездравият стремеж към Еврозоната за синдикатите е най-малкото зло за бизнеса

Нездравият стремеж към Еврозоната за синдикатите е най-малкото зло за бизнеса

Доходите на българските граждани се замразяват с удължения бюджет

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обясни, че миналата седмица, когато беше изслушването на управителя на БНБ Димитър Радев в парламента, от формацията поискали анализа, който трябвало да бъде изготвен от съвместна работна група на БНБ и Министерство на финансите. Такъв анализ не бил предоставен, защото БНБ нямало как да го предостави от името само на едната страна. "Възраждане" поискали от МФ анализа, но също не им бил предоставен. В крайна сметка управителят на БНБ Димитър Радев представил половината от анализа в края на миналата седмица за това дали сме подготвени за Еврозоната.

Инфлацията в еврозоната скача до рекордните 10,7% през октомври

Инфлацията в еврозоната скача до рекордните 10,7% през октомври

Най-висока ще бъде в Естония - 22,4%

"Анализът е потресаващ. Все още не се знае каква точно е позицията на служебния вицепремиер по еврофондовете Атанас Пеканов и неговата част от координационната група. Може би там някой се е опитвал нещо да прави да манипулира и моделира цифрите", съмнява се Костадинов.