Парламентарната група на "Възраждане" настоява бизнесът да получи компенсации за високите цена на тока. Пред журналисти в Партийния дом Йордан Тодоров от "Възраждане" обясни, че това не се случва и след прието решение на Народното събрание, което има задължителен характер за изпълнителната власт и тя е трябвало да приведе в изпълнение компенсациите за бизнеса.

Решението бе прието на 26 юли, но и за тези три седмици българският бизнес не е получил компенсации. Това ще доведе и до основен проблем - проблем със сезонния характер на туристическия бранш, посочи Тодоров.

Бизнесът иска пак компенсации за високите цени на тока

Бизнесът иска пак компенсации за високите цени на тока

Цената на електроенергията е четвъртата най-висока в ЕС в първата половина на юли

"Каквато и да е причината за забавянето на компенсациите за бизнеса, резултатът е тревожен и ние настояваме те да започнат и да бъдат изплащани час по-скоро", призова Йордан Тодоров.

"Възраждане" ще проведат среща с Министерството на финансите и Министерството на енергетиката, за да може изплащането да започне час по-скоро. Ако изтървем нещата от контрол, инфлацията започне да се вихри в страната, пред фалит ще бъдат изправени и бизнесът, и хората, предупреди Йордан Тодоров.

Компенсират производителите за екстремните цени за балансиране на електроенергията

Компенсират производителите за екстремните цени за балансиране на електроенергията

КЕВР разпореди на ЕСО вторичен сетълмент за справедливо разпределение на разходите