Полицията бе коректна и любезна, въпреки че по принцип тя е силова организация. От "Възраждане" нямат никакви забележки към полицаите, охранявали вчерашния протест пред Народното събрание. Зам.-председателят на "Възраждане" Цончо Ганев благодари на министър Бойко Рашко и на главния секретар на МВР, че на фона на цялото напрежение в обществото, полицията е направила всичко възможност то да не ескалира още повече вчера.

"Протестът по никакъв начин не може да се каже че е предизвикал някакви проблеми", коментира Ганев.

"Възраждане" щурмуваха парламента
Обновена

"Възраждане" щурмуваха парламента

Има ранени

В студиото на Нова телевизия той припомни обаче, че още след избори и след това на няколко пъти от "Възраждане" са отправяли апели към управляващите да приемат, че обществото ни е силно фрагментирано и не може в медиите и на институционално ниво да се представя само едната гледна точка. Преди две седмици са предложили комисия, вчера са предложили и работна група, така че и да започне да се слуша и другата гледна точка, обясни Ганев. Според него медиите, а и публично от страна на управляващите се представя много едностранно здравната криза.

Цончо Ганев заяви, че не вярвам във всичките тези мерки и тяхната сила. Дори и вчера министърът на здравеопазването по време на срещата с представители на "Възраждане" признала, че "част от мерките, които прилагаме" са общностни", което Цончо Ганев тълкува като отказ от суверенитет. Според представителя на "Възраждане" в ситуацията на здравна криза не трябва да се броят леглата в болниците и интензивните отделения, а да намерят лекари, които да лекуват болните.

На въпрос за ваксинираните депутати от ПГ "Възраждане" Цончо Ганев отговори с твърдение, че самото изнасяне на информация в медиите, представлява нарушение на конституционни права и изнасяне на лични данни.

Симпатизанти на "Възраждане" завардиха парламента
Обновена

Симпатизанти на "Възраждане" завардиха парламента

Протестиращите стигнаха до президентството, МС и МЗ, но разговаряха само със Сербезова