Големият въпрос е дали в кабинета ще присъства осветеният като собственост на Пеевски Калин Стоянов. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов на пресконференция в Бургас.

"Дори и да бъде сменен, няма гаранция дали няма да се появи нов анонимен Калин Стоянов или Стоян Калинов", отбеляза партийният лидер.

Той отново повтори, че държавата се е превърнала в заложник на двама души - на един човек и неговата собственост.

Според него не е сигурно, че този, който заеме поста, няма да извърши същите действия - да отвори чадър за купуването на гласове, защото това бил единственият начин Пеевски да влезе отново в парламента, което за него по думи на Костадинов е залог за политическото и физическото му оцеляване.

Костадинов посочи, че заради зависимостта на Главчев от Пеевски от "Възраждане" не са оптимисти за състава на новия служебен кабинет.

Според партията изборите не може да се отлагат до безкрай.

Припомняме, по-рано днес президентът връчи мандат за съставяне на служебно правителство за втори път на Димитър Главчев. Очаква се до понеделник да стане ясно дали ще бъде сформиран кабинет, като това ще зависи най-вече от въпроса кой ще бъде посочен от Главчев за вътрешен министър.

Преди дни държавният глава отказа да подпише указа за съставяне на кабинет на Горица Грънчарова-Кожарева тъкмо защото тя предложи начело на МВР да остане Калин Стоянов.

БСП категорично не иска Димитър Главчев за премиер

БСП категорично не иска Димитър Главчев за премиер

Той не можел да даде гаранция за своята безпристрастност