От "Възраждане" не изключват възможността да дадат подкрепа за съставяне на правителство, ако бъдат подкрепени за свикването на национален референдум за влизането на България в Еврозоната. На брифинг пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на формацията Костадин Костадинов бе запитан именно с такъв въпрос и той отговори: "Всичко е възможно, нека да видим какво ще направят останалите."

Костадинов обаче напомни, че от БСП вече отказали да подкрепят "Възраждане" за инициирането на референдум за еврото.

БНБ пратила на БСП пасквил за готовността ни да влезем в Еврозоната

БНБ пратила на БСП пасквил за готовността ни да влезем в Еврозоната

Левицата пак ще вика БНБ и правителството в НС - да обяснят дали изпълняват политически поръчки

Костадинов обясни, че бюджетът, който действа в момента, не е добър за България, но вижда и нежеланието на българското правителство да се включи в политическите борби и схватки в парламента. Разбираемо е да не искат да се включват, защото техният бюджет може да бъде приет в парламента. Каквото и решение да бъде прието, няма да бъде добро за България, категоричен бе той.

По думите му държавата се намира в тупик, в задънена улица, и единственото решение в настоящата ситуация са нови предсрочни парламентарни избори. "Възраждане" очакват да видят какво ще постигнат БСП на срещите си с партиите за бюджета и едва след това от формацията биха могли да предложат промени. За Костадинов важното е да се задейства процедурата за референдум за членството на България в Еврозоната. Той се оплака, че идеите на "Възраждане" по тази тема не срещат разбиране, а пък останалите искали общо сключване по отношение на бюджета.

"Възраждане": България не е готова за Еврозоната

"Възраждане": България не е готова за Еврозоната

Анализът на БНБ във връзка с приемането на еврото може да е манипулиран, съмнява се Костадинов

На въпрос на News.bg дали от "Възраждане" са съгласни с идеята да има повече средства за социални помощи, отколкото за изтребители - F-16 и грипени, Костадинов заяви, че е малко лицемерно да плеснем с ръце, да забравим какво е било и да го решаваме.

Костадинов не разбира модела "за сметка на това - за сметка на онова". "Трябва да има и нови самолети, и увеличаване на социалните разходи за хората. Новите самолети няма как да бъдат сметка на някаква политическа индулгенция, каквато видяхме, че се случи с първите осем изтребители, с които старото управление между ГЕРБ и ВМРО се изкупи последната една година от мандата, за да ги оставят американците", посочи лидерът на "Възраждане".