"Възраждане" са внесли проект за изменение на вътрешния правилник в парламента, по силата на който депутатите да правят тестове за алкохол и наркотици преди да влязат в сградата на законодателния орган. Това обявиха от партията на брифинг в кулоарите на парламента.

Намекът е ясен - съмнявали се дали депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Петров - Ицо Хазарта, не употребява подобни субстанции. Припомняме, че във вторник Петров отправи остра реплика към партията на Костадинов, намеквайки, че трябва да понесат съдебна отговорност заради щурма на парламента в сряда, като също така окачестви депутатите от парламентарната им група като "шепа нещастни фашисти".

Христо Петров пита НС дали не трябва да дойде главния прокурор заради "шепа нещастни фашисти"
Обновена

Христо Петров пита НС дали не трябва да дойде главния прокурор заради "шепа нещастни фашисти"

Вигенин му обеща да провери

"Когато от трибуната на парламента един депутат си позволи да обиди една голяма част от българския народ, че са фашисти, което, между другото, е подсъдно, е изключително притеснително. Още по-притеснително е, че подобно поведение се толерира от председателя на Народното събрание", каза заместник-председателят на "Възраждане" Цончо Ганев.

"За да не изпадаме в ситуации да гледаме такива грозни сцени, настояваме всеки един от нас като депутат при влизане в парламента да си плаща тест за наркотици и тест за алкохол", добави той.

Попитан дали подобна мярка не влиза в конфликт с тезата на "Възраждане", че депутат не може да бъде спиран да влезе на работа (продиктувана от позицията им за зеления сертификат и заканата им да влизат в НС без него - бел.ред.), Ганчев уточни, че тестът нямало да бъде пропуск за вход, а ще има чисто информативна цел. "Избирателите са длъжни да знаят в какво състояние са народните представители."

На второ място от партията на Костадинов изразиха възмущение от това, че въпреки обещанието си, премиерът Кирил Петков не се е срещнал с представители на протестиращите, както и не е дал яснота как и кога ще бъде проведена подобна среща.

"С кой точно ще води разговори премиерът не ни е ясно. Най-вероятно ще вземе и някой от математиците, които обикалят всички телевизионни студия", ироничен бе заместник-председателят на "Възраждане".

От партията настояват още и за сформиране на анонсираната преди дни работна група при здравния министър Асена Сербезова, където да бъде обсъдена темата със зеления сертификат.

Симпатизанти на "Възраждане" завардиха парламента
Обновена

Симпатизанти на "Възраждане" завардиха парламента

Протестиращите стигнаха до президентството, МС и МЗ, но разговаряха само със Сербезова