Битката за запазване на българския лев е битка за запазване на българки суверенитет.

С такава нагласа партия "Възраждане" започна подписка за оргинизиране на референдум за въвеждането на еврото в България.

Лидерът на единствената партия, която спечели държавна субсидия, преминавайки бариерата от 1% на последните парламентарни избори, Костадин Костадинов обяви, че подписката ще е насочена не само към българите, които живеят у нас, но и към тези, които са в чужбина. Тъй като на тях им е невъзможно да организират пунктове във всички градове, на платформите на партията, включително и във фейсбук страницата им, ще има заявления, които ще могат да се теглят.

По думите на Костадинов от сутринта валят заявки от цялата страна.

"Не вярваме на управляващите, не вярваме и на опозицията", заяви Костадинов и разкритикува като удивително пълното единодушие, с което се взимат решения от българския елит независимо от поляризацията в общественото мнение. В тази насока Костадинов изрази увереност, че повечето от българските граждани биха отхвърлили въвеждането на еврото като официална парична единица.

Лидерът на "Възраждане" припомни и какво се случи с организирания и проведен от "Шоуто на Слави" референдум, който институциите заобиколиха с процедурни хватки. Според Костадинов това се и един своеобразен квазидържавен преврат.

"Играем по правилата на нашата парадна и фасадна демокрация", заключи Костадин Костадинов.