"Възраждане" скочиха на управляващите, че орязват 14 милиона лева за лечение на деца в чужбина. На брифинг в Народното събрание Цончо Ганев припомни, че средствата са гласувани с актуализацията на бюджета на НЗОК. За 2020 г. има повече от 20 отказа за лечение на деца, има и починали деца заради забавяне на процедурите. И "Възраждане" събират капачки за благотворителност, подчерта депутатът. Въпреки че е прието в бюджета на НЗОК, е свикана извънредна комисия по бюджет и финанси към НС. Там е решено 14 милиона лева да не се вложат в НЗОК за лечение на деца в чужбина заради технически причини. Днес отново ще има заседание на ресорната комисия "това престъпление срещу нашите деца" да се легализира, както каза Ганев.

Абсурд след абсурд, отсече депутатът. Имаме прецедент на това позорно правителство, което ни управлява, закани се Ганев. Ако текстовете минат, "Възраждане" ще молят държавния глава да наложи вето на този текст. Пари са намерени за общините, за земеделските производители и за полицаите, а нямало за децата, според хората на Костадин Костадинов. Проблемът е или в Асен Василев, или някой от неговата администрация не си е свършил работата, посочи Цончо Ганев. 

14-те милиона лева за лечението на деца в чужбина обаче пак се изправиха пред законодателна пречка. Пленарна зала ги гласува, но се оказа, че имало техническа грешка в гласуваните текстове, което може да доведе до вето на актуализацията. Затова текстът ще бъде коригиран.Иначе средствата ще дойдат от парите за закупуване на ваксини срещу коронавирус.

411 млн лв. отпусна правителството за нуждаещи се, деца и хора с увреждания

411 млн лв. отпусна правителството за нуждаещи се, деца и хора с увреждания

Парите са за топъл обяд, бебешки продукти, детска кухня, пакети с храни и хигиенни материали