Правителството гласува значителна помощ за половин милион бедни, деца и хора с увреждания, съобщиха от Министерството на икономиката и индустрията.

Подкрепата е в размер на 411 млн. лв. Тя е за целогодишно осигуряване на топъл обяд, бебешки продукти за 10 000 новородени, пълноценна храна в детска кухня, пакети с храни и хигиенни материали.

"И днес доказваме, че за нас грижата за хората е първа отговорност", заяви в Министерски съвет вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

МТСП не знае кои са най-бедните, призна Георги Гьоков

МТСП не знае кои са най-бедните, призна Георги Гьоков

Най-бедните не трябва да се подпомагат чрез пенсионната система, а чрез социалната система

"Новата четворна коалиция от ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" провали днес кворума в НС, провали и изслушването на министър Генчовска за Северна Македония във външната комисия. Докато те само провалят, ние работим за хората. Министерски съвет взе решение да подкрепи над половин милион българи с ниски доходи, които изпитват тежки материални лишения и живеят в социална изолация, хора с увреждания. Социалната политика ни е първостепенен приоритет.", коментира тя във връзка с проваленото парламентарно заседание, на което трябваше да бъде избран нов председател на Народното събрание след отстраняването на Никола Минчев от поста.

Атанасова преброи - днес правителството паднало три пъти

Атанасова преброи - днес правителството паднало три пъти

Твърденията, че ГЕРБ е фактически в коалиция с ИТН, ДПС и "Възраждане" са безпочвени