Служебният министър на регионалното развитие арх. Виолета Комитова е отменила своята заповед за назначаване на ново ръководство на държавната "Автомагистрали" ЕАД от 7 юни 2021 г. Тя е издала нова заповед абсолютно идентична с предишната, пише "24 часа".

Заповедта за отмяната и новата заповед, с която сменя изпълнителния директор Стоян Беличев и другите двама членове на съвета на директорите и назначава на тяхно място други хора, са изпратени за вписване в Търговския регистър. Това е видно от партидата на фирмата. Датата на заповедите е 23 юни и са изпратени незабавно за вписване на новото ръководство.

Съдът не разреши смяната на шефовете на "Автомагистрали"

Съдът не разреши смяната на шефовете на "Автомагистрали"

Аргументът е, че регионалният министър не е провел конкурс за постовете

Предишният път председателят на "Автомагистрали" Стоян Беличев и колегите му обжалваха уволнението си. Състав на Софийския градски съд уважи иска им. Записното производство бе спряно до решаване на спора по същество. Беличев бе написал в иска си, че той и колегите му са уволнени неправомерно, тъй като за постовете им е трябвало да бъде обявен конкурс.

Конкурс е обявен, но едва вчера - денят, в който са издадени заповедите за смяна на ръководството и това също е станало вчера. На сайта на държавната агенция за публичните предприятия е обявен конкурс за двама независими членове на съвета на директорите на "Автомагистрали" ЕАД, каквито досега нямаше, а на сайта на МРРБ - конкурс за тримата редовни членове на борда.

Стоян Беличев е заявил, че ще обжалва и новата заповед със същите мотиви - че уволнението неговото и на колегите му е неправомерно. Мотивът му е, че за техните места трябва вече да е проведен конкурс. Обявеният вчера конкурс тепърва предстои и не се знае кога ще приключи.