"Страхувам се от бизнесмена Васил Божков. Най-вече се страхувам за бъдещето на нашите деца." Това заяви в студиото на БиТиВи депутатът от "БСП за България" Весела Лечева. Основното й опасение е, че желанието и порива за промяна от протестите могат да бъдат подменени и опорочени.

Опасявам се, че желанието и порива на протестите може да бъдат опорочени и подменени, каза Весела Лечева пред БиТиВи.

"Безспорно има много политически парти и неправителствени организации, които подкрепят демонстрациите. Има и хора, които са с 18 обвинения и считам, че не трябва да се приема безкритично и безрезервно всяка една подкрепа," коментира тя. Тя призова протестиращите и техните лидери да се разграничат, за да не влязат в друг, чужд сценарий.

Весела Лечева вижда опит за налагане на чужд сценарий на протестите

Весела Лечева вижда опит за налагане на чужд сценарий на протестите

Призова протестиращите хора да се разграничат от хората със спорно минало

Лечева коментира и покушението срещу нейния съпруг Манол Велев през 2007 г.

"13 години очаквам смелост и доблест от хората, които оглавяваха правораздавателните институции. Очакват го и младите хора на протеста", изтъкна тя. Лечева призна, че пази упреци към себе си за покушението и най-вече за това, че не е усетила или прогнозирала, че заради позициите, които заема, и решенията, които взима на тях, може да застраши живота на свой близък човек. Припомняме, Весела Лечева бе ръководител на Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС).

"Никога не съм очаквала, че заради дадена позиция мога да предизвикам отнемането на човешки живот. Казвам го не заради личната драма, а за да предпазя младите хора от този тип правораздаване и модел на управление на бизнес", продължи тя.

Припомняме, че след изявленията на бившия бизнес партньор на Васил Божков, Цветомир Найденов, прокуратурата поднови разследването за покушението срещу Манол Велев, като това е и едно от 19-те точки на обвинение срещу бизнесмена, който и до момента се намира в Дубай. Цветомир Найденова обвърза Васил Божков и с покушението на 40-годишния Йордан Димов от Благоевград през 2012 г.