В годините ББР се превърна в банка на олигарсите. Това заяви пред БНР заместник-председателят на Народното събрание и депутат от БСП Кристиан Вигенин.

Според него тази банка не изпълнява задачите, за които е била създадена - подпомагане на малкия и средния бизнес. Вместо това участвала в схеми, които са извън целите ѝ.

Вигенин заяви категоричната позиция на социалистите против сделката за придобиване от държавата на дялове от Първа инвестиционна банка и напомни, че Пленумът на БСП е възложил на парламентарната група да поиска и създаване на Временна анкетна комисия за сделката между ББР и ПИБ.

Официално ББР влиза в ПИБ

Официално ББР влиза в ПИБ

Държавата няма да загуби нищо, отсече Борисов и удари с чукче по масата

Той посочи, че на следващото заседание на Националния съвет на БСП социалистите ще бъдат готови с материал, който да е техният принос към националния план за излизане от кризата. Парите, които ще дойдат от ЕС трябва да бъдат обезпечени с ясен план и перспектива, категоричен бе депутатът.

Относно вчерашния пленум на БСП той заяви, че не е обосновано впечатлението за разцепление в партията, защото темата на разногласие била само една и проведената подписка не е била "за" и "против" Корнелия Нинова.

Да се надяваме, че демокрацията в БСП ще покаже своята зрялост и ще можем да излезем консолидирани около политики за България, изтъкна Вигенин.

Гергов: Нинова трябва да си ходи, вредна е за партията и за България
Обновена

Гергов: Нинова трябва да си ходи, вредна е за партията и за България

Столетницата избира лидер на 12 септември