"По темата председателство на Съвета на ЕС има желание за активна, съвместна работа между политическите сили в парламента". Това увери председателят на Комисията по европейски въпроси Кристиан Вигенин на брифинг след изслушването в комисията на Лиляна Павлова.

Обществените поръчки - критичният момент в председателството на България

Обществените поръчки - критичният момент в председателството на България

Павлова обяви, че предстои и избор на слоган

Вигенин изтъкна, че министър Павлова е запознала депутатите с напредъка по подготовката за председателството. "Искам да подчертая желанието на г-жа Павлова, на нейния екип за едно добро и активно сътрудничество с Комисията по европейските въпроси и контрол на еврофондовете", заяви председателят на комисията.

Той увери, че е бил поет ангажимент да се направи обсъждане на Националната програма по председателството и в парламента.

Меркел обеща на Борисов подкрепа за председателството

Меркел обеща на Борисов подкрепа за председателството

Меркел насърчава всички немски фирми да се ангажират с България

Вигенин заяви, че се обсъжда варианта на 30-ти юни в зала "Изток" на Народното събрание да бъдат разгледани политически аспекти и парламентарното измерение на председателството.

Очаква се на това обсъждане да бъдат поканени и представителите на България в Европейския парламент. Това е допълнително решение, което председателят на комисията постави на обсъждане от депутатите.