Условие да се създаде кабинет с първия мандат на ГЕРБ е партията да спре да живее с разбирането, че последните две години са били политическо безвремие и грешка на българското общество, защото не са били във властта. Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира в ефира на БНР - Кърджали предстоящото връчване на проучвателен мандат на ГЕРБ/СДС.

Това означава, че нито един урок не е научен и ще бъде много трудно да им се довери новото правителство, каза още Илияна Йотова.

"Ако обаче са направени изводите, ако са видени грешките от първата политическа сила, ако се предложат хора, които имат, първо, познания за това, което става в България - това е ключово важно. Вече се напатихме от хора, които идват отнякъде, които нямат представа нито за политическите процеси в страната, които нямат представа какво състояние е държавата и са го гледали от птичи поглед или от публикации в медиите, това няма да бъде добре", смята вицепрезидентът.

Радев бави първия мандат до 15 май

Радев бави първия мандат до 15 май

Партиите искали да вържат ръцете на служебното правителство и да ни оставят без бюджет

По думите й "трябва човек, който добре познава ситуацията в държавата и най-вече знае не какво ще прави следващите три месеца, не следващите шест, не следващите 2 години или 4 в мандата, а има представа за това къде трябва да бъде България след 20, 30 или 50 години". Този премиер трябва да събере екип от хора - грамотни и професионалисти, а не измислени герои, за да няма нови избори, смята Йотова.

Вицепрезидентът Илияна Йотова и генералният директор на БНР Милен Митев бяха гости на 7-мата годишнина от откриването на най-младата регионална станция на БНР в Кърджали.

Харалан Александров: Преговорите на партиите ще доведат до нови избори

Харалан Александров: Преговорите на партиите ще доведат до нови избори

Предложеният от ПП/ДБ кабинет взриви преговорите с ГЕРБ