МВнР незабавно след инцидента със сръбския автобус на АМ "Тракия" е уведомило сръбската страна, че ще поемем грижите за пострадалите и ще ги извозим до Сърбия. Това стана ясно от брифинг във Външно министерство.

През цялото време нашите власти са в непрекъснат контакт със сръбските си колеги. Дипломатите ни ежедневно следят състоянието на пациентите, които в момента са у нас.

На брифинга бе отбелязано още, че два сръбски вертолета с медицински екипи ще извозят двете настанени в Пирогов деца до Белград, за което беше съобщено вчера и от Министерството на здравеопазването.

Транспортират децата от катастрофата с автобус на АМ "Тракия" до Сърбия утре

Транспортират децата от катастрофата с автобус на АМ "Тракия" до Сърбия утре

Ще бъдат използвани сръбски хеликоптери с реанимационни екипи на борда

Нова телевизия съобщи, че собственикът на катастрофиралия сръбски автобус има издадени над 99 акта за сериозни нарушения, а наемателят на превозното средство има регистрирани 4 тежки нарушения. При проверката на собственика и на наемателя, който има лиценз за транспорт на пътници, сръбското вътрешно министерство е открило общо 103 нарушения. Общата стойност на наложените глоби на собственика до момента е 3,5 млн. динара. Има образувано досъдебно производство и за нарушение по Закона за безопасност на движение по пътищата. Общата стойност на санкциите за наемателя е 424 хиляди динара.