Властта отговори на критиките на Румен Радев по конспекта. Държавният глава използвал трагичния военен инцидент за политически цели. Разбилият се вертолет Ми-17 е най-новият, с който разполагаме, стана ясно на брифинга в Народното събрание от военния министър Красимир Каракачанов.

БСП атакува кабинета с вот на недоверие за сигурността

БСП атакува кабинета с вот на недоверие за сигурността

Правителството не е способно да гарантира сигурността на хората

Ремонтът на техниката ни отнемала поне година. Поддръжката пък се бавела заради Закона за обществените поръчки. Такъв е случаят с хеликоптера, поясни той. Министерството на отбраната не е изоставило плана си за модернизацията на техниката. Пълно разбиране имало от страна на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов по военната тема.

Заради трагичния инцидент Каракачанов е забранил всякакви дейности на Министерство на отбраната за три дни. Военният министър отдаде уважение към военните.

Румен Радев: Лобизмът убива

Румен Радев: Лобизмът убива

Предвидените пари за модернизация изтекли в саниране

Финансист номер едно Владислав Горанов е озадачен от внушенията на президента, че кабинетът не бил успешен. Мнението му е, че явно на президента му е тясна дрехата, съшита му от Конституцията.

Никой не може да уволни това правителство по интервю, категоричен бе министърът на финансите. Властта не разбирала къде и на кого не е угодила.

Председателят на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов е смутен, че един трагичен инцидент е станал повод за политическо противопоставяне. С всичко това, което днес се изговори, се цели нажежаване на политическото напрежение и остро противопоставяне на секторните политики, смята той.

Цветанов вярвал, че всички ще замълчат и всички отговорни институции ще отдадат почит на загиналите във вчерашния трагичен инцидент. Президентът Радев използва всяка една възможност, за да се позиционира чисто политически, смята Цветанов. За пореден път той доказа, че е президентът на БСП, разкри той.

На строителния министър Николай Нанков се падна честта да отговори на държавния глава Румен Радев за санирането. Държавният глава се отдалечавал от ролята си на обединител на нацията, каза Нанков. Той работел с хора, които хал хабер си нямали от държавно управление, по думите му.

Не трябвало националната сигурност да се противопоставя на санирането. Ще си вземем поуките, обеща министърът и призова президентът да каже дали е за програмата или срещу нея. Едва тогава щяло да се реши продължава ли програмата за саниране или не.

Светлана Ангелова, член на социалната комисия, изтъкна, че хората с увреждания са приоритет за ГЕРБ. Работна група съвместно с майките на деца с увреждания работи по нормативната база. Това е една чувствителна тема, каза тя. Не трябвало да се спекулира с темата. Проблемите, според Ангелова, се решавали с диалог. Според нея ще имаме адекватни решения.

Обединените патриоти пък определиха държавния глава като неопитен политик. Лош знак били критиките му към властта. Възмутени са, че президентът използвал един трагичен инцидент за евтина политика. Управляващите се забавили с поредния вот, според Обединените патриоти. Имат право да инициират такъв ход. Поезия и проза, но не и аргументи се чули от брифинга на Позитано 20, според управляващите.