Организиране на три референдума искат от ВМРО - за пропагандата на ЛГБТИ в училище, за Македония в ЕС и за пълзящата циганизация.

"Настояваме за национално допитване по тези три теми и призоваваме институциите да организират такова", се казва в прессъобщение на ВМРО и обясняват, че повод да реагират е "неспиращата спекула относно мнението на българите", както и задълбочаващото се разединение на Европа по темата, свързана с правата на децата и правомощията на НПО, които се опитват да прокарват ЛГБТИ+ политики в образователните системи на страните от ЕС.

На местна почва войводите смятат, че демографската катастрофа, пред която сме изправени и сбърканата държавна политика по отношение на циганския етнос и социалния паразитизъм на маргиналните групи, водят до пълната дискриминация на образованата раждаемост и интелигентните, работещи млади семейства.

Каракачанов и Томислав Дончев ще се борят с концепции за интеграция на ромите

Каракачанов и Томислав Дончев ще се борят с концепции за интеграция на ромите

Работихме добре с ГЕРБ, подчерта Каракачанов

Конкретно призива си от ВМРО отправят към президента Румен Радев, партията, спечелила изборите "Има такъв народ" и останалите парламентарни групи, да се допитат до народа каква трябва да е държавната политика по тези три наболели за обществото ни теми. Войводите не дават обаче дори и примерни въпроси как според тях би изглеждало допитването и се позовават на чл. 9, ал. 1 от Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.*

От ВМРО са притеснени и от поредица публични декларации от последните дни, в които се иска да се загърбят обидите и антибългарската политика, провеждана от Скопие, и позицията на България да се рпомени в полза на членството на Македония в ЕС. "За нас от ВМРО това е недопустимо. Това е национално предателство", заявяват патриотите.

Каракачанов призова Янев и Радев да не се подвеждат по манипулациите на Скопие

Каракачанов призова Янев и Радев да не се подвеждат по манипулациите на Скопие

Няколко гласа повече на каквито и да било избори не могат да бъдат цената на националния интерес

ВМРО припомнят и че в предишния парламент са предложили Концепцията за приобщаване на несоциализираните общности, придобила популярност като Концепция срещу циганизацията, която е пример за политиките, които държавата трябва да приеме в спешен порядък. Освен това имат и готов Закон за защита половата идентичност на децата от раждането им, който включва забрана на образователни програми и съдържание, в които се споменава за ЛГБТИ общности; забрана на обучителни програми, в които се пледира за толерантно отношение към ЛГБТИ общности; забрана на книги, филми и др. със съдържание за деца и младежи до 18 години, в които се говори за сексуална ориентация, освен хетеросексуалната; забрана на информация за смяна на пола, съдържащи се в книги, филми и др.; забрана на реклама, в която ЛГБТИ общности са представени като нещо обичайно и нормално; строги наказателни мерки срещу сексуалното насилие над деца и младежи до 18 години, вкл. и химическа кастрация; както и забрана на лицата, сменили пола си да си сменят имената и забрана на хомосексуални да осиновяват деца.

Каракачанов призова Янев и Радев да не се подвеждат по манипулациите на Скопие

Каракачанов призова Янев и Радев да не се подвеждат по манипулациите на Скопие

Няколко гласа повече на каквито и да било избори не могат да бъдат цената на националния интерес

Нека българското общество да каже къде иска да е в тази битка на ценности, призовават в края от ВМРО. 

Припомняме, че според Закона за участието на гражданите в управлението предложение за произвеждане на национален референдум може да бъде напарвено от

  1. не по-малко от една пета от народните представители;
  2. Президента на Републиката;
  3. Министерския съвет;
  4. не по-малко от една пета от общинските съвети в страната
  5. инициативен комитет на граждани с избирателни права, събрал не по-малко от 200 000 подписа на граждани с избирателни права - пътят, по който инициативния комитет на Слави Трифонов тръгна и организира референдума през 2016 г.

В предложението за национален референдум се включват един или няколко въпроса, на които гражданите отговарят с "да" или "не". Въпросите се изписват на общоупотребим български език, кратко, точно и ясно.