От ВМРО настояват за спиране на епидемията "циганска агресия" след случая в Куклен.

Припомняме, че вчера там имаше засилено полицейско присъствие след скандал за силна музика и нападение на полицейски екип.

В тази връзка ВМРО заявяват, че напълно подкрепят действията на полицаите, които са завършили с арест на 7 души.

Те настояват тези хора да не бъдат минати по бързото производство заради дребно хулиганство, а да получат максималните присъди. 

Задържаха 7 души след скандал и нападение на полицията в Куклен

Задържаха 7 души след скандал и нападение на полицията в Куклен

Причината за скандала е забележка за силна музика

По думите им циганите все по-често си позволяват да бъдат агресивни и арогантни към хората, които следят за спазването на обществения ред и сигурност.

От ВМРО напомнят и за няколко случая - пребитият на Йордановден военнослужещ от Войводиново, бунтът в Столипиново от преди два месеца, забитите нож и мачете в полицейската кола при опит да бъде прекратена кражба на дърва във велинградско от миналата зима, както и побоят над кмет в ломско, при които според тях водеща роля има циганската агресия.

Те са на мнение, че тя започва да придобива епидемични размери и това трябва да бъде прекратено.

Каракачанов предложил концепцията за ромите, когато му преляла чашата

Каракачанов предложил концепцията за ромите, когато му преляла чашата

Тя не била свързана с изборите

Според тях е дошъл моментът, в който предложената от вицепремиера, министър на отбраната Красимир Каракачанов Концепция за справяне с маргинализираните маси, придобила публичност като Концепция срещу циганизацията, трябва спешно да бъде приета от Министерски съвет.

По думите им депутатите им вече са внесли няколко законопроекта в Народното събрание, които да ограничат социалния паразитизъм и да дадат възможност за полагане на обществено полезен труд на хора, които не могат да бъдат накарани да спазват законите.

От ВМРО са категорични, че ще настояват и за връщане на предложението им да отпадне т.нар. "съкратено следствие", което позволява намаляване на наказанията с 1/3. Те ще подложат на обсъждане и "споразуменията", с които присъдата за тежки престъпления пада драстично.

По думите им продължават да настояват и за увеличаване на пределите на неизбежната обрана, както и за повишаване на наказанията за маловажните кражби.

ВМРО изтъкват, че Европа ни налага друг модел на поведение, който води до безнаказаност на агресорите и уязвимост на служителите на реда.

Каракачанов: Гетата не се търпят
Обновена

Каракачанов: Гетата не се търпят

Тотално обвързване на социални помощи с труд и образование