ВМРО предлага защитата на длъжниците от банки и колекторски фирми да се удължи 2 месеца след изтичане на извънредното положение

Предвидените в Закона за здравето правомощия на здравния министър за обявяване на извънредна епидемична обстановка да имат срок от 30 дни и тези правомощия да важат до края на обявената от СЗО пандемия.

Това са част от антикризисните мерки, които ВМРО предлага между първо и второ четене на Закона за здравето, в своя позицията до медиите.

Другите предложения на ВМРО са да се забрани запорът на сметките на общините до края на 2020 г., те да имат и възможност за пренасочване на средствата от битови отпадъци и снегопочистване към други дейности, свързани с дезинфекция заради пандемията.

Татяна Дончева: Промените в Закона за здравето суспендират Конституцията

Татяна Дончева: Промените в Закона за здравето суспендират Конституцията

Държавата ни на шофьорски курсове и плажни чадъри ли се крепи, запита юристът

Според ВМРО това е крайно наложително поради факта, че общинските бюджети са ограничени и вече се затрудняват да покриват всички нужни разходи по преодоляване на пандемията.

От ВМРО предлагат още вече внесените концесионни такси по курортите да се приспадат за следващата година в случай, че държавата обяви намалена или нулева събираемост в рамките на тази. Мярката е с цел постигане на равнопоставеност между концесионерите и подпомагане българския туризъм.

Субсидия от 6000 евро за чартърни полети на български лицензирани превозвачи, а при липса на възможност и от чуждестранни по ред, определен от министъра на транспорта и др., предлагат още от ВМРО. 

Депутатите се заеха с мерките след извънредното положение

Депутатите се заеха с мерките след извънредното положение

С промени в санитарния закон налагат нови правила на петролния бизнес