ВМРО заемат позиция в защита на семейните ценности чрез промени с закона за социалните услуги.

Искрен Веселинов изрази съжаление, че пандемията е възпрепятствала провеждането на дискусия по темата и патриотите са пред дилемата да отложат закона или да настояват за влизане в сила на закон.

За нас Законът за социалните услуги (ЗСУ) трябва да бъде отменен и да бъде изработен цялостен Кодекс за социалните услуги, каза той. Припомняме, влизането в сила на ЗСУ беше отложено за 01.07.2020 г.

БСП дава закона за социалните услуги на КС

БСП дава закона за социалните услуги на КС

38 страници са аргументите на левите

Тази отмяна обаче не трябва да създава социален вакуум и трябва да имаме единна политика, убеден е Искрен Веселинов. Депутатът изтъкна, че една сфера е регулирана през много закони. Той иска социална реформа със замах. Разхвърляната законодателна рамка благоприятствала паразитизма. ВМРО предлага социални политики за запазване на семействата и защита правата на децата в семейната среда.

Трябва да се премахне ролята на НПО при извеждането на деца от семейството, да се въведе бърз съдебен контрол при отнемане на дете, а не просто административно решение. НПО-тaта не трябва да бъдат на "входа" и "изхода" на социалните услуги.

Извеждане на детето от семейството да става чрез бързо производство и да се потвърждава от съда с рамките на три дни. За воеводите семейните ценности трябва да са в основата на закона, а досегашната Национална стратегия за закрила на детето трябва да се нарича Национална стратегия за закрила на детето и семейството, както и Национална програма за закрила на детето да стане Национална програма за закрила на детето и семейството. 

Искат не отлагане, а отмяна на Закона за социалните услуги

Искат не отлагане, а отмяна на Закона за социалните услуги

Настояват за зкаконодателство, което се съобразява с волята на народа

Припомняме, през декември миналата година Законът за социалните услуги беше отложен с 6 месеца.

Представители на "БРЦК - Разбунена София" обаче настояха за пълна отмяна на спорния закон.

Това се случи въпреки уверенията на социалния министър Деница Сачева , че Законът за социалните услуги не се отнася до семействата и семейните отношения и няма разумно основание да се водят протести именно с искане за отмяна на това антисемейно законодателство.

Законът за социалните услуги бил приет с аплодисменти

Законът за социалните услуги бил приет с аплодисменти

Хасан Адемов напомня, че при гласуването му на първо четене никой не бил против