ВМРО ще се явят самостоятелно на предстоящите предсрочни парламентарни избори. Това обяви в студиото на БНТ лидерът на войводите Красимир Каракачанов.

Все още се търси най-подходящата президентска двойка за този вид избори. Един или двама от хората, които са номинирани за президентската двойка са нови лица, а другите са свързани повече с идеологията и историята на ВМРО, обясни Каракачанов, но не уточни конкретни имена.

"Участието в едни или други избори не е проект, ние влизаме в тази битка за всички идеи, които изповядваме", каза Каракачанов. Той не се страхува да влиза в битки и е готов за тях.

Красимир Каракачанов не пропусна да коментира и новия политически проект "Продължаваме промяната" на Кирил Петков и Асен Василев: "Новият политически проект търси да си купи партия от женския пазар. Това е кьорфишек", убеден е Каракачанов.

Каракачанов за 46-ия парламент: Най-просташкият в историята ни, без грам желание за диалог

Каракачанов за 46-ия парламент: Най-просташкият в историята ни, без грам желание за диалог

Лидерът на ВМРО не вижда увеличение на пенсиите - инфлацията вече го изяла

Сега гледаме поредния нов проект, а в България в последните години се говори само за проекти, отбеляза Каракачанов, който е убеден, че това са проекти за власт, а не на идейна основа. Войводата е възмутен, че човекът, който три месеца и половина е в нарушение на Конституцията, говори за нов морал и отношение. "Чакаме арменския поп, отсече Каракачанов за решението на КС за двойното гражданство на Кирил Петков.

За Каракачанов в политиката би следвало да присъстват субекти, а не проекти: "На България не са необходими проекти, а ясни субекти."

Той е разочарован от поведението дори и на системни партии с дълъг парламентарен опит, които в разпуснатите две народни събрания дори не са направили и опит да съставят правителство - "не намериха куража да седнат на една маса като нормални хора".

Според Каракачанов "коалиция" никога не се е превръщала в лоша дума. Проблемът не е в думата, проблемът не е дори в различните политически формации, проблемът е, че няма истински политически партии, изтъкна бившият вицепремиер.

Искрен Веселинов: Референдум успоредно с президентския вот, а следващите избори да са за ВНС

Искрен Веселинов: Референдум успоредно с президентския вот, а следващите избори да са за ВНС

Той предлага три въпроса

Припомняме, на първите парламентарни избори тази година ВМРО се явиха самостоятелно и спечелиха 3.64% от доверието на избирателите или 116 430 гласа, което ги остави извън 45-то Народно събрание.

За вторите избори на 11 юли ВМРО протегнаха отново ръка към бившите си вече коалиционни партньори от НФСБ, но и от "Воля" на Веселин Марешки. Като коалиция "Българските патриоти" трите патриотични формации завършиха с още по-нисък резултат от 85 796 гласа или 3.14%.