Този парламент беше най-просташкият парламент в историята на България след Освобождението. Това заяви пред bTV лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов

По негови думи в 46-ото НС е нямало "грам желание" за диалог и национална консолидация.

Според Каракачанов за пореден път се е видяло, че партиите се превръщат в проекти за власт, а не са политически формации с ясна идеология, принципи и идеали.

Интересите на българския народ диктуваха "диалог", а не избори 16 пъти за 2 години, категоричен бе той.

Каримански се надява на повече целомъдрие при Бюджет 2022

Каримански се надява на повече целомъдрие при Бюджет 2022

Парите за зимно почистване остават проблем на изпълнителната власт

Воеводата отсече, че представителите на "Има такъв народ" в парламента са слаби в ролята си на политици и вече два пъти са вкарали държавата в ситуация, в която общо 250 млн. лева са били похарчени за избори.

Относно решенията на депутатите по актуализацията на бюджета и увеличението на пенсиите той отбеляза, че в желанието си да вади компромати срещу предишното управление, служебният кабинет е изтървал монополите.

"Такава бърза инфлация никога не се е случвала в България. Цените у нас скочиха между 15 и 50%. За какво увеличение на пенсиите говорим, това увеличение е изядено вече", възмути се Каракачанов.

20 години след атентатите от 11 септември той изрази опасение, че в момента отново целият демократичен свят е под заплаха.

Лидерът на ВМРО подчерта, че България не е самоизолиран остров, а заплахите са глобални. Според него случилото се на 11 септември се дължало на това, че САЩ дълго време са подценявали проблема с радикалния ислямизъм.

Депутатите се объркаха пак какво и как са гласували

Депутатите се объркаха пак какво и как са гласували

След прегласуване на предложение на ДПС