ВМРО се регистрира за изборите за президент и парламент.

Днес организационният секретар на партията Юлиан Ангелов, членът на националното ръководство Александър Сиди, председателят на столичната организация Владимир Митов и депутатът в 44-ото НС Мария Цветкова, придружени от представители на младежката организация на ВМРО, внесоха в ЦИК документите за регистрация.

Войводите ще участват със своя кандидат-президентска двойка, но имената на тандема ще станат ясни през следващите дни.

Влизаме в надпреварата с твърдото убеждение, че в следващия парламент има място за патриотична формация като ВМРО, заяви Ангелов при влизането в ЦИК.

Каракачанов води ВМРО в битката за "Дондуков" 2?

Каракачанов води ВМРО в битката за "Дондуков" 2?

Нормално е оградата да трябва да се поддържа

Той изтъкна, че винаги са отстоявали единствено българския интерес и по тази причина е важно да продължат да бъдат фактор в политиката.

Ангелов увери, че в 47-ия парламент ВМРО ще направи нужното да има разбирателство и единомислие между различните партии.

България има нужда от стабилност и от редовно правителство, особено в разгара на тежката икономическа криза, категоричен бе той.

Организационният секретар на ВМРО заяви, че в парламента войводите биха работили с всички партии, които не обслужват чужди интереси, не толерират джендър идеологията и "други подобни извращения".

Категорично обаче той изключи възможността за коалиция с ДПС.

Припомняме, на първите парламентарни избори тази година ВМРО се явиха самостоятелно и спечелиха 3.64% от доверието на избирателите или 116 430 гласа, което ги остави извън 45-то Народно събрание.

За вторите избори на 11 юли ВМРО протегнаха отново ръка към бившите си вече коалиционни партньори от НФСБ, но и от "Воля" на Веселин Марешки. Като коалиция "Българските патриоти" трите патриотични формации завършиха с още по-нисък резултат от 85 796 гласа или 3.14%.

ВМРО се явява самостоятелно на парламентарните избори

ВМРО се явява самостоятелно на парламентарните избори

Търси се подходящата кандидатска двойка за президентските избори