Структурите на ВМРО в общините Пордим, Червен бряг, Долна Митрополия, Долни Дъбник, Гулянци, Никопол, Левски, Кнежа, Белене и Искър, намиращи се на територията на област Плевен, подкрепят кандидатурата на Красимир Каракачанов за нов мандат като председател на ВМРО - БНД.

Решението за предстоящия конгрес е взето единодушно на съвещания вчера, съобщават от организациите.

На състоялата се вчера Областна конференция на ВМРО - Българско национално движение - Силистра също е взето решение да застанат зад настоящия си ледир

В областта структурите са от общините Силистра, Тутракан, Кайнарджа, Главиница, Дулово, Ситово и Алфатар.

Взето е и единодушно решение, структурите на ВМРО - Българско национално движение в област Силистра да издигнат кандидатурите на Милен Христов Пенчев и Вилиян Павлов Стоянов за членове на Националния съвет на ВМРО - БНД.

Припомняме, младежката организация в Пловдив издигна кандидатурата на кмета Славчо Атанасов за предстоящия на 17 и 18 октомври конгрес. Той бе подкрепен от организациите в Хасково, Сливен и Нова Загора.

Като мотив да се поиска смяната на ръководството от ВМРО посочиха лошото управление на партията от настоящото й ръководство в лицето на Красимир Каракачанов, недалновидната коалиционна политика и представянето на последните парламентарни избори, следствие на което ВМРО няма представители в Народното  събрание за път от демократичните промени.